Tallinn færgehavne og terminaler

Sidst opdateret


Tallinn er et vigtigt knudepunkt for passagerfærgetrafik i Østersøen. Mange færger sejler fra Tallinn, herunder Eckerö Line, St Peter Line, Tallink Silja og Viking Line. Derudover besøger mange krydstogtskibe Tallinn hvert år. Sammenlignet med Helsinki eller Stockholm er Tallinn en mindre by, og dens passagerfærgehavne ligger tæt på byens centrum. Færger er en vigtig del af Tallinns økonomi og hverdag for mange mennesker.

Hvor mange færgehavne er der i Tallinn?

For passager- og køretøjsfærgetrafik er der tre vigtige havne i og omkring Tallinn: Old City Harbor, Muuga Harbor og Paldiski. Havnen i Paldiski er ikke ligefrem i Tallinn, men vi vil inkludere den, fordi den er tæt forbundet.

Paldiski havn ligger omkring 45 km vest for Tallinn, mens Muuga er omkring 16 km mod øst.
Paldiski havn ligger omkring 45 km vest for Tallinn, mens Muuga er omkring 16 km mod øst.

Tallinns gamle byhavn

Tallinns gamle byhavn har to terminaler for færgepassagerer, Terminal-A og Terminal-D. Hvis du ankommer fra Helsinki, Stockholm eller Sankt Petersborg, vil din færge sandsynligvis ankomme og afgå fra Old City Harbor.

Old City Harbor - Terminal-A

Terminal-A har Viking Line færger fra Helsinki, Eckerö Line (Finlandia) fra Helsinki, samt St. Peter Line fra Sankt Petersborg. Bemærk at St. Peter Line har været ude af drift siden covid startede.

Old City Havn - Terminal-D

Terminal-D har alle Tallink-Silja-skibe. Tallink er i øjeblikket den største færgeoperatør i Tallinn og har færger til Helsinki og Stockholm fra Old City Harbor.

Hvor tæt er Tallinns gamle byhavn på byens centrum og gamle bydel?

Old City Harbour ligger omkring 1 km fra den gamle bydel og byens centrum. Det tager 15-20 minutter at gå fra den gamle byhavn til den gamle bydel eller bymidte. Hvis du har mange tasker, eller du ikke ønsker at gå, er der offentlige busser til rådighed, som stopper uden for hver terminal. Der er også mange taxaer til rådighed. Pro tip: Taxi-apps som Bolt og Uber fungerer også i Tallinn.

Hvor langt er Terminal-D fra Terminal-A i Tallinn?

Du kan krydse fra Terminal-A til Terminal-D på omkring 10 minutters gang.

Hvor langt er Old City Harbour til lufthavnen i Tallinn?

Tallinn lufthavn (TLL) ligger omkring 6 km fra Old City Harbor. Taxa er bedst, men du kan også tage en direkte sporvogn fra Terminal D til lufthavnen.

I Tallinn er Old City Harbour Terminal-D og Terminal-A begge 15-20 minutter til fods fra byens centrum.
I Tallinn er Old City Harbour Terminal-D og Terminal-A begge 15-20 minutter til fods fra byens centrum.

Muuga Havn

Tallinns Muuga-havn er en fragthavn beliggende omkring 16 km (10 miles) fra centrum af Tallinn. Der er færger til Helsinki (Vuosaari Havn) drevet af Tallink-Silja (Sea Wind) og Eckerö Line (Finbo Cargo). Disse færger er kun tilgængelige for passagerer, der rejser med køretøjer (gåpassagerer ikke tilladt). Vi anbefaler ofte disse færger til dem, der rejser med køretøjer eller lastbilchauffører, fordi de undgår de travle bycentre i Tallinn og Helsinki.

Muuga Havn ligger omkring 16 km fra centrum af Tallinn.
Muuga Havn ligger omkring 16 km fra centrum af Tallinn.
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere