Helsinki færgehavne og terminaler

Sidst opdateret


I Helsinki er der i øjeblikket fire havne og seks terminaler til at fange en passagerfærge. Dette kan dog ændre sig, da færgeoperatører kommer og går fra stedet. Der er i øjeblikket:

  • Vuosaari - Hansa Terminal
  • Katajanokka
  • South Harbor - Olympmia Terminal
  • South Harbor - Makasiini Terminal
  • West Harbor - Terminal 1
  • West Harbor - Terminal 2

At kende den rigtige færgeterminal er virkelig vigtigt, fordi de er fordelt over hele byen. Brug dette kort og vores guide nedenfor for at vide, hvilken færgeterminal du tilhører.

Map of Helsinki with ferry ports marked.
Kort over Helsinki med færgehavne markeret.

Hansa Terminal, Helsinki Vuosaari

Vuosaari Havn er den vigtigste fragthavn i Helsinki, beliggende i de østlige forstæder. Mange store fragtskibe anløber havn her. Herudover sejler passagerfærger fra Finnlines (til/fra Lübeck/Travemünde Tyskland), Finbo Cargo (til/fra Tallinn-Muuga) og Tallink-Silja (også til/fra Tallinn-Muuga). Færgerne til/fra Tallinn-Muuga havn er begrænset til passagerer, der rejser med køretøjer.

På grund af dens beliggenhed i udkanten af Helsinki, er det bedst at tage disse færger, hvis du rejser med et køretøj, for at undgå overbelastning af byens centrum. Ikke desto mindre kan havnen nås uden et køretøj ved at tage metroen til det endelige stop og derefter skifte til en kort bus.

Mere info her

Katajanokka Terminal, Helsinki Katajanokka

Katajanokka Terminal ligger omkring 2 km fra centrum af Helsinki. Det er i det væsentlige i centrum, beliggende lidt ud over det gamle marked og Allas Sea Pool på øen Katajanokka. Viking Line er i øjeblikket den eneste kommercielle operatør, der går herfra, med skibe, der afgår til Tallinn og Stockholm. Katajanokka Terminal kan nemt nås ved at gå 20 minutter fra den centrale banegård eller med en sporvogn (der er ingen busser her). Vær opmærksom på, at sporvognen kan fylde ret meget før afgang.

Mere info her
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.

Olympia Terminal, Helsinki Sydhavn

Olympia Terminal ligger også meget tæt på centrum af Helsinki. Mens Katajanokka strækker sig øst for det gamle marked, går South Harbour sydpå fra det gamle marked. Fra Olympia Terminal, den eneste færge, der ser regelmæssig passagerforbindelse, er Tallink-Siljas daglige afgang til/fra Stockholm. Olympia-terminalen kan nås med sporvogn eller til fods inden for 20 minutter fra hovedbanegården.

Mere info her

Makasiini Terminal, Helsinki Sydhavn

Makasiini er den nærmeste færgeterminal til byens centrum, beliggende i South Harbour, mellem det gamle marked og Olympia Terminal. I øjeblikket er den eneste færge, der sejler her, St. Peter Line, som afgår til Sankt Petersborg ret hyppigt, såvel som sjældent til Tallinn og Stockholm.

Mere info her

Terminal 1, Helsinki Vesthavn

Helsinki West Harbour ligger for enden af området Jätkäsaari, hvor to nye færgeterminaler er blevet bygget. Terminal 1 er tættest på byens centrum, og den betjener i øjeblikket Tallink-Silja færger til Tallinn. Det kan nås med sporvogn eller ca. 40 minutters gang fra hovedbanegården.

Mere info her
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.

Terminal 2, Helsinki Vesthavn

Terminal 2 i Helsinki West Harbour ligger ved siden af Terminal 1. Det er en imponerende ny passagerfærgeterminal, der betjener færger fra Tallink-Silja og Eckerö Line. Det kan nås fra den samme sporvogn som Terminal 1, kun et ekstra (og det sidste) stop, eller ved at gå omkring 45 minutter fra hovedbanegården.

Mere info her
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere