Den hurtigste færge fra Helsinki til Tallinn

Sidst opdateret


Den mest praktiske måde mellem Helsinki Finland og Tallinn Estland er med færge over Østersøen. At flyve er teknisk hurtigere (en 30 minutters flyvning), men det er dyrere, og du sparer ikke så meget tid, når du medregner tiden til at rejse til og fra lufthavnen, plus at gå gennem sikkerhedskontrollen, vente på dine kufferter osv. Færger foretrækkes til denne rejse, fordi de er langt mere komfortable. I disse dage har du tre muligheder for at krydse Østersøen med færge, som har samme hastighed:

The distance between Helsinki and Tallinn is about 80km, making it a short journey on a ferry.
The distance between Helsinki and Tallinn is about 80km, making it a short journey on a ferry.

Mulighed 1: Viking Line - M/S Viking XPRS

Varighed 2:15 til 2:30
Afgange pr. dag 2-3
Helsinki Havn Katajanokka
Tallinn Havn Reisiterminal D

Viking Line XPRS-færgen tager turen fra Helsinki til Tallinn på 2 timer 15 minutter til to timer og 30 minutter, afhængigt af den specifikke tidsplan. Det er strengt taget ikke den hurtigste færge mellem Helsinki og Tallinn, men Katajanokka-terminalen ligger ret tæt på Helsinkis centrum, hvilket gør den mere bekvem at nå end vesthavnen (i Jätkäsaari) efter vores mening. Katajanokka-terminalen ligger ved siden af et sporvognsstoppested, og det er alligevel 15-20 minutters gang fra banegården.

Mulighed 2: Eckerö Line - M/S Finlandia

Varighed 2:15
Afgange pr. dag 2-3
Helsinki Havn West Harbour Terminal 2
Tallinn Havn Reisiterminal D

Eckerö Lines M/S Finlandia tager turen mellem Helsinki og Tallinn på 2 timer og 15 minutter, med flere afgange hver dag. Fra Helsinki afgår skibet fra vesthavnen i Jätkäsaari, hvilket kan tage ekstra tid at nå (sammenlignet med Katajanokka eller sydhavnen). Du kan ofte finde sidste øjebliks færgebilletter til Tallinn til en rimelig pris med Eckerö Line, hvilket gør det til en af vores go-tos, når du er i Helsinki.

Mulighed 3: Tallink-Silja Line - Star og Megastar

Varighed 2:00
Afgange pr. dag 2-3
Helsinki Havn West Harbour Terminal 2
Tallinn Havn Reisiterminal D

Star- og Megastar-færgerne fra Tallink-Silja er de hurtigste færger i nuværende drift mellem Helsinki og Tallinn. De gennemfører rejsen flere gange om dagen mellem Helsinki og Tallinn på kun to timer.

Mulighed 4: Helsinki Vuosaari - Tallinn Muuga (kun køretøjer)

Varighed 2:45 til 4:00
Afgange pr. dag 5-8
Helsinki Havn Vuosaari
Tallinn Havn Muuga

Tallink-Silja og Finbo Cargo driver også en lidet kendt færge mellem Helsinki (Vuosaari) og Tallinn (Muuga). Færgen er kun for dem, der rejser med køretøjer. Da færgen afgår fra havne et godt stykke uden for byens centrum på hvert sted, kan det være hurtigere for dem, der rejser med et køretøj, især lastbiler.


Generelt er alle tre muligheder skitseret her de hurtigste færger mellem Helsinki og Tallinn. Stjernen og Megastjernen vinder ud med 15 minutter, men det er en lille fordel i forhold til de andre. Der er mere afslappede færger mellem Helsinki og Tallinn, som kan vare 3-4 timer, men der er ikke meget af en fordel i forhold til de andre (medmindre du tager på et overnatningskrydstogt eller gerne vil have en større, mere rummelig færge). Når de kommer til Helsinki fra Sankt Petersborg og Stockholm, bruger nogle operatører (f.eks. Viking Line, Tallink-Silja og St. Peter Line) disse større skibe til at tage en hurtig tur til Tallinn og tilbage, før de vender tilbage til Sankt Petersborg eller Stockholm.

Før 2018 var det muligt at sejle fra Helsinki til Tallinn på 1 time og 40 minutter med den estiske færge Linda Line, som var den foretrukne metode for mange, da man kunne ankomme lige før båden afgik, og det var kun ved Sydhavnen . Dette er dog ikke længere muligt, fordi Linda Lina er gået op i maven i 2018.

checkPro Tip 1

Hvis du er turist, vil vi anbefale ikke at tage en af disse færger fredag aften, fordi du vil støde på mange berusede finner, estere og russere, der vender hjem efter deres arbejdsuge. Det kunne være sjovt, hvis du er til karaoke.

checkPro Tip 2

Til korte færgeture som fra Helsinki til Tallinn giver din billet dig ikke rigtig en plads om bord. Der er et begrænset antal åbne siddepladser til rådighed, og hvis du kommer for sent, kan du ende med at sidde i en gang eller trappeopgang i to timer. Når du går ombord, skal du straks finde et sted at sidde og placere dine ejendele der.

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere