Hurtigste færge mellem Finland og Sverige

Sidst opdateret


Der er tre hurtigfærgeruter fra Finland til Sverige. Den hurtigste færgerute fra Finland til Sverige er mellem byerne Vaasa og Umeå, selvom dette kun er relevant, hvis du ikke skal gennem Stockholm. Andre muligheder omfatter ruterne mellem Turku - Åland - Stockholm og Helsinki - Åland - Stockholm. Med hensyn til hastighed anbefaler vi ruten Turku - Åland - Stockholm, som har flere operatører og sejladser dagligt. Bemærk, at færger fra Åland til Stockholm teknisk set er de hurtigste, men disse er ikke relevante for de fleste rejsende, da de fleste rejsende ikke starter eller slutter deres rejse på Ålandsøerne. I denne artikel udforsker vi de hurtigste færger fra det finske fastland til det svenske fastland.

Kort over færgeruter mellem Finland og Sverige
Kort over færgeruter mellem Finland og Sverige

En oversigt over de hurtigste færgeruter mellem Finland og Sverige er vist nedenfor.

Rute Beskrivelse Booking info
Vasa ↔ Umeå Den hurtigste rute mellem Finland og Sverige, men det er måske ikke den mest bekvemme. På grund af disse byers beliggenhed er denne rute kun relevant for dem, der rejser til/fra Nordsverige og Norge. Klik for bookinginformation
Turku ↔ Stockholm Færgeruten mellem Åbo og Stockholm er den hurtigste mellem Finlands fastland og Sveriges fastland. Med en varighed på 10-12 timer drives denne rute af Viking Line, Tallink-Silja og Finnlines. I betragtning af antallet af tilgængelige færger er dette den mest bekvemme og hurtigste rute for de fleste, der rejser mellem Finland og Sverige. Klik for bookinginformation
Helsinki ↔ Stockholm Den sidste og sidste færgerute fra det finske fastland til Sverige er færgerne mellem Helsinki og Stockholm. Denne rute er længere og tager mellem 17 og 18 timer, men den er den mest bekvemme for dem, der rejser fra Finlands hovedstad til Sveriges hovedstad. Denne rute drives af Viking Line og Tallink-Silja, med normalt én afgang hver dag pr. operatør. Klik for bookinginformation

Hurtigste færge fra Finland til Sverige: Vaasa - Umeå

Den hurtigste færgerute fra Finland til Sverige er mellem byerne Vaasa og Umeå, der drives af Wasaline. Færgen krydser Den Botniske Bugt på kun 3,5 eller 4 timer i relativ komfort. Det er intet værd, at denne færge teknisk set er den korteste i varighed, men kun er relevant for dem, der rejser til/fra Nordsverige og Norge. I alle andre tilfælde er det næsten altid en bedre mulighed at tage færgen fra Turku til Stockholm eller Helsinki til Stockholm.

Varighed 3,5 timer
Sejladser pr. dag 2+
Havn i Vasa Vasa Havn
Havn i Umeå Umeå Havn

Anden færgemulighed: Turku - Ålandsøerne - Stockholm

Hvis du kører, er færgeruten mellem Åbo og Stockholm (med et kort stop i Åland) den hurtigste mellem Finlands fastland og Sveriges fastland. Med en varighed på 10-12 timer drives denne rute af Viking Line, Tallink-Silja og Finnlines. I betragtning af antallet af tilgængelige færger er dette den mest bekvemme og hurtigste rute for de fleste, der rejser mellem Finland og Sverige. Derudover har denne rute mindst to overnatninger dagligt, hvilket er meget nyttigt for dem, der ønsker at spare på overnatningsomkostningerne.

Varighed 10-12 timer
Sejladser pr. dag 5+
Havn i Turku Turku Havn - Hovedhavn i Turku for Viking Line og Tallink Silja - beliggende ikke langt fra Turku centrum.

Turku (Naantali) havn - Beliggende 10 km vest for Turku, dette er hovedhavnen for Finnlines, med færger, der går til Kapellskär i Sverige via Ålandsøerne.
Havn i Stockholm Stockholm (Stadsgården) Havn - Havn i centrum for Viking Line-færger, der afgår fra Turku.

Stockholm (Kapellskär) havn - Beliggende 90 km nord for Stockholm, dette er havnen for Tallink Silja færger, der afgår fra Turku, og Finnlines færger, der afgår fra Nådendal.
Silja Symphony-færge trækker ind i Helsinki, en af de største færger, der sejler mellem Helsinki og Stockholm
Silja Symphony-færge trækker ind i Helsinki, en af de største færger, der sejler mellem Helsinki og Stockholm

Anden færgemulighed fra Finland til Sverige: Helsinki - Stockholm

Den sidste og sidste færgerute fra det finske fastland til Sverige er færgerne mellem Helsinki og Stockholm. Denne rute er længere og tager mellem 17 og 18 timer, men den er den mest bekvemme for dem, der rejser fra Finlands hovedstad til Sveriges hovedstad. Denne rute drives af Viking Line og Tallink-Silja, med normalt én afgang hver dag pr. operatør. Hastighedsmæssigt er færgeruten fra Turku til Stockholm den hurtigste.

Varighed 17-18 timer
2+
Havn i Helsinki Helsinki (Katajanokka) havn - Havn i centrum, der bruges af Viking Line til færger til Stockholm og Tallinn.

Helsinki (South Harbour Olympia Terminal) Havn - Havn i centrum, der kun bruges af Tallink Silja til færger til Stockholm.
Havn i Stockholm Stockholm (Stadsgården) Havn - Havn i centrum for Viking Line-færger til Turku, Tallinn og Helsinki.

Stockholm (Värtahamnen) Havn - Beliggende lidt længere fra byens centrum er dette havnen for Tallink Silja færger til Åland og Helsinki.

Ofte stillede spørgsmål

Er det muligt at komme fra Helsinki til Stockholm med færge?

Ja, der er to færger om dagen mellem hovedstæderne i Finland og Sverige, der stopper kort på Ålandsøerne. Du kan også overveje ruten fra Turku til Stockholm, hvis du leder efter en lidt hurtigere løsning.

Hvordan kommer man hurtigt fra Finland til Stockholm med færge?

Den hurtigste rute, der forbinder Finlands fastland med den svenske hovedstad, er fra Turku via Ålandsøerne. Viking Line og Tallink Silja sejler flere færger om dagen på denne rute.

Hvad er de vigtigste færgeselskaber mellem Finland og Sverige?

De største passagerskibe i Østersøen sejler mellem Finland og Sverige. Viking Line og Tallink Silja er førende i denne henseende, men Finnlines har også et godt tilbud i dag mellem Nådendal og Kapellskär.

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere