Den hurtigste færge fra Stockholm til Helsinki

Sidst opdateret


Hovedstæderne i Finland og Sverige er godt forbundet med passagerfærgeruter. Afstanden mellem Stockholm og Helsinki er cirka 250 miles eller 400 km, hvilket gør det til en dejlig overnatningstur. Det er meget almindeligt at besøge Helsinki fra Stockholm i weekenden. For eksempel afgang fra Stockholm fredag aften, ankomst til Helsinki lørdag morgen, og derefter afgang fra Helsinki lørdag aften og ankomst tilbage til Stockholm søndag morgen. Samme type rejse er almindelig fra Helsinki til Stockholm. Hvis du bor i Stockholm eller Helsinki, er denne rejse en overkommelig måde at flygte på en weekend.

Stockholm og Helsinki er kun omkring 400 km (250 miles) fra hinanden.
Stockholm og Helsinki er kun omkring 400 km (250 miles) fra hinanden.

Finland og Sverige er godt forbundet med færger. Mange finske og svenske mennesker nyder både færger, især for muligheden for at handle told-/skattefrit ombord. Priserne på visse varer kan være særligt gode sammenlignet med på land. Af denne grund opererer mange "minikrydstogter" fra Stockholm, som sejler en dag rundt om Stockholms skærgård, før de vender tilbage til Stockholm.

Hvor lang er færgen fra Stockholm til Helsinki?

Færgeoverfarten mellem Stockholm og Helsinki er mellem 16 og 17 timer

Hvor mange færger går mellem Stockholm og Helsinki?

Der er to regelmæssige passagerfærger mellem Stockholm og Helsinki. Da afstanden er relativt lang, skibene store og konkurrencen er lav, er der ikke så mange færger, der går direkte mellem Stockholm og Helsinki (som f.eks. mellem Helsinki og Tallinn, eller Nordtyskland og Danmark). Det er en strækning at kalde disse skibe for færger længere, fordi de alle er i stand til at rumme 2-3 tusinde mennesker og inkluderer et omfattende udvalg af kahytter og underholdning ombord som saunaer, danseklubber og liveoptrædener. De er tættere på krydstogtskibe end færger.

Mulighed 1: Tallink-Silja M/S Silja Symphony + Serenade

Operatør Logo for Tallink Silja
Varighed 15:45 faktisk (+1 time tidszone)
Afgange pr. dag 1
Stockholm Havn Värtahamnen
Helsinki Havn South Harbor Olympia Terminal
Stop(r) Mariehamn

Tallink-Silja driver en helårsfærge én gang dagligt mellem Stockholm og Helsinki, der stopper kortvarigt på Ålandsøerne. De har to lignende skibe, M/S Silja Symphony og M/S Silja Serenade, som er blandt de største, der opererer i Østersøen. Overfarten tager 15 timer og 45 minutter.

Mulighed 2: Viking Line

Operatør Logo for Viking Line
Varighed 15:40 faktisk (+1 time tidszone)
Afgange pr. dag 1
Stockholm Havn Stadsgården
Helsinki Havn Katajanokka
Stop(r) Mariehamn

Viking Line har en service, der stort set er den samme som Tallink-Silja. Med afgang hver aften kl. 16.30 stopper de kort i Mariehamn, før de fortsætter til Helsinki og ankommer kl. 10.10 næste morgen. Den samlede rejsetid er 15 timer og 40 minutter, hvilket gør det til den hurtigste aktuelle krydsning mellem Stockholm og Helsinki. Skibene på denne rute er lige store og velassorterede til en hyggelig aften.

Den virkelig hurtigste færge

Men vent! Der er en hurtigere vej med færge! Hvis du tager en færge fra Stockholm til Turku, Finland (vest for Helsinki), er færgedelen kun 11 timer med et stop på Åland-øerne eller 8,5 timer (kun for passagerer med biler) med Finnlines. Så kan du køre eller tage et 2 timers tog eller bus til Helsinki!
Busser og tog fra Turku afgår hver time (5 til 10 minutters kørsel til centrum af Turku, det er omkring 5 euro at tage en taxa dertil). Samlet set vil turen kun tage 11 til 14 timer, og ofte er disse færgebilletter billigere end direkte fra Stockholm til Helsinki.

Færger fra Stockholm til Turku

+

Tog fra Åbo til Helsinki
Busser fra Turku til Helsinki

Andre færger mellem Sverige og Finland

Mange færger afgår fra forskellige havne i og omkring Stockholm til Ålandsøerne, og nogle fortsætter videre til Turku/Naantali. Der er også en færge fra Umeå, næsten 600 km nord for Stockholm, til Vaasa i Finland.

Resumé

I modsætning til nogle andre ruter (f.eks. Helsinki til Tallinn), er der ikke den store forskel i rejsetiden mellem færgeselskaber mellem Stockholm og Helsinki. Med Viking Line og Tallin Silja vil du bruge omkring 15 timer om bord, mens du med St. Peter Line har en ekstra time. Disse ture foregår altid natten over, og de små forskelle mellem operatørerne er ikke særlig tydelige.

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere