Den hurtigste færge fra Åbo til Stockholm

Sidst opdateret


Åbo og den svenske hovedstad Stockholm er kun adskilt af omkring 250 km fra Østersøen. Strækker sig næsten hele afstanden mellem disse to byer, er en stor øgruppe, hvor Ålandsøerne ligger. En færge mellem Åbo og Stockholm gør en vidunderlig tur, fordi skærgården er en af de smukkeste regioner i Østersøen. Færgeturen giver også mening for chauffører, der skal mellem Finland og Sverige, fordi det sparer betydelig tid. Fra Åbo kan du sove og vågne op i Stockholm, mens det er omkring 1800 km at køre rundt i den Botniske Bugt.

Åbo og Stockholm er adskilt af 250 km skærgård.
Åbo og Stockholm er adskilt af 250 km skærgård.

Med omkring en time er Finnlines' afgange to gange dagligt mellem Nådendal (Turku) og Kapellskär (Stockholm) de hurtigste. Hvad der er hurtigst, er naturligvis forskelligt for fodgængere i forhold til dem med køretøjer. Hvis du forsøger at tage til Stockholms centrum uden et køretøj, giver det mening at tjekke Viking Line eller Tallink Silja. Men hvis din endelige destination ikke er Stockholms centrum, kan det være mere fornuftigt at tage med Finnlines, fordi lastning/losning fra Stockholm ikke vil være et problem på grund af havnens placering uden for centrum.

Havne i Stockholm

Stockholm har mindst fem forskellige passagerhavne til færgetrafik. For passagerfærgeruter mellem Åbo og Stockholm benyttes i øjeblikket kun tre. Lidt nord for selve Stockholm ligger Kapellskär som Finnlines bruger. Inde i byen har du også Stadsgården brugt af Viking Line og Värtahamnen brugt af Tallink-Silja.

Havne i Turku

Turku selv har én havn for passagerfærgetrafik, men den nærliggende by Nådendal kun 14 km væk får også en del færgetrafik. Hos FerryScan føjer vi Naantali til søgninger efter Turku, fordi det i det væsentlige er forbundet med Turku, med regelmæssige busforbindelser til byens centrum.

Mulighed 1: Finnlines - Finnswam + Finnfellow

Operatør Logo for Finnlines
Varighed 8-9 timer
Afgange pr. dag 2
Turku havn Nådendal
Stockholm Havn Kapellskär
Stop(r) Långnäs (Åland)

Finnlines har en rute to gange dagligt mellem Turku og Stockholm via Ålandsøerne. Deres Finnswan- og Finnfellow-skibe sejler fra Kapellskär i Stockholm og gør et stop i Långnäs (Åland), før de fortsætter til Nådendal (Turku). Denne rute kan ikke reserveres, medmindre du rejser med bil, motorcykel eller cykel. Kapellskär-havnen ligger ret langt fra Stockholm, men det hjælper med at undgå trafik fra selve byen.

Mulighed 2: Viking Line - Amorella + Viking Grace

Operatør Logo for Viking Line
Varighed 10-11 timer
Afgange pr. dag 2
Turku havn Turku Havn
Stockholm Havn Stadsgården
Stop(r) Mariehamn/Långnäs (Åland, bruger Långnäs om natten)

Viking Line har også en passagerfærgeforbindelse to gange dagligt mellem Turku og Stockholm. Det varer lidt længere end Finnlines service, men det er lidt mere bekvemt for gående passagerer, fordi Stadsgården havn i Stockholm ligger meget tæt på centrum. For chauffører er dette det modsatte, fordi de skal møde Stockholm-trafikken, når de afgår med køretøjer.

Mulighed 3: Tallink Silja - Galaxy + Baltic Princess

Operatør Logo for Tallink Silja
Varighed 10-11 timer
Afgange pr. dag 2
Turku havn Turku Havn
Stockholm Havn Värtahamnen
Stop(r) Mariehamn/Långnäs (Åland, bruger Långnäs om natten)

Tallink-Siljas rute mellem Turku og Stockholm minder meget om Viking Lines. Den varer mellem 10-11 timer, stopper på Åland og har to afgange hver dag i begge retninger. Tallink Silja bruger Värtahamnen Port i Stockholm til dette, hvilket ikke er så bekvemt som Stadsgården, men det er heller ikke så slemt.

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere