Hvad skal man lave for en dag i Stockholm

Sidst opdateret


Udsigt

Færger til Stockholm

Hvorfor besøge Stockholm?

Stockholm er Sveriges hovedstad og ligger på kanalerne, der forbinder søen Milaren med Østersøen. Der er 14 øer i byen, hvorfor Stockholm ofte kaldes "Nordens Venedig".

I dag er det en smuk, velholdt by med et stort antal museer, kirker, slotte og historiske steder, som du kan bruge uger på at besøge. Derfor, hvis du er i Stockholm på et kort besøg, er det vigtigt at planlægge i forvejen, så du kan få mest muligt ud af din begrænsede tid.

I denne artikel vil vi tilbyde dig en plan for, hvordan du bedst bruger en dagstur i Stockholm.


At komme til byens centrum fra havnen

Stadsgården Havn: Hvis du kommer med færge via Stadsgarden havn, kan du tage bus nummer 2 eller bus 401, 413, 443, 445, 474 til byens centrum ved at købe et dagskort til offentlig transport.

Värtahamnen Havn: Hvis du kommer med færge via Vartahamnen havn, kan du tage sporvogn nummer 13 til centrum ved at købe et dagskort til offentlig transport.


Udforske byen


Kungsträdgården plads

Du kan begynde at udforske byen fra Kungsträdgården-pladsen. Ved siden af pladsen er der en park, hvor der afholdes festivaler, udstillinger, loppemarkeder året rundt.


Rådhus

Derefter kan du gå til Rådhuset, en af de mest berømte bygninger i Stockholm. I dag bruges bygningen af byrådet og byens centraladministration. Banketter til ære for nobelprisvindere afholdes også her sammen med ægteskabsregistrering.


Riddarholmen Island og Stadsholmen Island

Riddarholmen Island og Stadsholmen Island udgør Stockholms historiske centrum, hvor domstole og statslige organer er placeret. Riddarholmen Kirke rejser sig over øen Riddarholmen. Det er en af de ældste bygninger i byen og de svenske kongers grav. Fra øen kan man via Riddarholmsbrunn-broen komme til Gamla Stan (den gamle by), som har bevaret middelalderens udseende og ånd. Det kongelige palads og Nobelmuseet ligger her. Det kongelige palads er den nuværende residens for den svenske konge. Slottet rummer flere museer, der viser de svenske kongers skatte.


Djurgården - "Museumsøen"

Som en alternativ fritidsaktivitet i Stockholm kan du tage en færge fra Stockholms Skeppsbron-dæmning til øen Djurgarden, som af svenskerne har fået tilnavnet museumsøen. Der er forskellige museer her: botanikere, ABBA-bandmuseet, det fantastiske museum Junibacken med Carlson og Muminerne. I Northern Museum er der en samling, der introducerer Skandinaviens ejendommeligheder.

Stockholm Metro

Det er også værd at nævne Stockholms metro, som er en af de smukkeste undergrundsbaner i verden, og som med rette kan kaldes en separat attraktion i Stockholm. Gå ikke glip af en tur gennem det længste kunstgalleri i verden - som Stockholm Metro ofte kaldes.


Mad

Stockholm er en dyr by, og det samme gælder selvfølgelig også for mad. Der er flere muligheder, hvor du kan spare penge og spise lækkert. Først og fremmest er der forretningsfrokoster, som er tilgængelige på næsten alle restauranter i Stockholm. Forretningsfrokoster er udpeget på menuen som Dagens rätt eller Dagens frokost og er normalt åbne fra kl. 11.00 til 14.00. Et andet overkommeligt alternativ er hjemmelavede måltider på kirkecaféer. Menuen byder på et bredt udvalg af kød, fisk og vegetariske retter. En anden mulighed for velsmagende, billig mad i Stockholm er de svenske indendørsmarkeder. Nogle af de mest populære er madgallerierne Söderhallarna, Hötorgshallen og Östermalms Saluhall. Det er svenskernes foretrukne steder at købe frisk mad og velsmagende snacks.

Vi ønsker dig en behagelig rejse og håber, at denne artikel vil hjælpe dig med at planlægge dit ophold i Stockholm. Hvis du pludselig ikke havde tid til nøje at planlægge dit besøg i Stockholm, vil byens turistcentre hjælpe dig med at finde rundt. Personalet i centrene vil fortælle dig al den information, du har brug for, såsom museernes åbningstider, hvordan du tager metroen og give dig kort over byen. Tak og god sejlads!

Færger til Stockholm
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere