Overnatningskrydstogter mellem Helsinki og Tallinn

Sidst opdateret


Omkring 80 km (50 miles) af Østersøen adskiller Finlands hovedstad Helsinki med Estlands hovedstad Tallinn. Der er to muligheder for at tilbagelægge denne afstand: fly og færge. Da der er meget ekstra tid forbundet med at tage til lufthavnen, tjekke ind, sidde på landingsbanen osv., er det generelt accepteret, at færge er den bedste transportform mellem disse to byer. For fuld dækning af færgemulighederne mellem Helsinki og Tallinn henvises til vores oversigt lavet tidligere . Her vil vi gerne dække overnatningsmulighederne mellem Helsinki og Tallinn.

Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.
Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.

Hvad er overnatningsfærgerne mellem Helsinki og Tallinn?

Alle de store færgeselskaber mellem Helsinki og Tallinn tilbyder muligheder for nat ombord. Med Tallink-Silja kan du få nat ombord fra Helsinki til Tallinn og fra Tallinn til Helsinki. Viking Line tilbyder kun overnatning ombord på ruten Helsinki-Tallinn. Eckerö Line tilbyder mulighed for nat ombord på ruten Tallinn (Muuga) til Helsinki (Vuosaari), men den er kun tilgængelig for passagerer, der rejser med et køretøj.

Den sædvanlige færge er 2-3 timer, så hvorfor gå langsommere? Mere end noget andet er disse færger til repositionering, hvilket betyder at flytte dem for at forberede sig til næste dag. Som følge heraf er priserne generelt ret lave, og dette kan tiltrække budgetbevidste rejsende, der ønsker at tage overfarten. Hvis du kun skal gennem Helsinki eller Tallinn, kan det være billigere bare at booke en overnatning ombord sammenlignet med i byen. Hoteller i Helsinki kan nemt koste 100 euro, mens en nat ombord måske kun koster 30 eller 40 euro.

Ydermere kan de, der kører længere bil- eller fragtkørsel mellem Finland og Estland, bruge overnatningsmuligheden som en måde at genopfriske til en ny køredag. Afhængigt af dine rejseplaner kan en overnatningsfærge være lige hvad du har brug for.

Bemærk: Du skal købe en dedikeret nat ombord-billet for at blive på skibene natten over, når de ankommer. På FerryScan vil du se to muligheder, en for en almindelig billet og en anden for den almindelige billet plus nat ombord.

Mulighed 1: Tallink Silja - Star og Tallink Silja Europa

Fra Helsinki til Tallinn afgår Silja Europa fra Helsinki hver dag kl. 18:30 og ankommer til Tallinn 3,5 timer senere. Du har mulighed for at blive om bord natten over og tage afsted om morgenen fra kl. 8.00. Silja Europa er en del af Tallink Siljas 22-timers krydstogt, selvom det er muligt at bestille det som en enkeltrejse.

I den anden retning, fra Tallinn til Helsinki, kan du booke Tallink Siljas Star-færge hver nat. The Stars afgangstid fra Tallinn er generelt 20:30 eller 22:30, og ankommer til Helsinki tre timer senere. Igen har du her mulighed for at blive om bord for natten.

Søg ture her

Mulighed 2: Viking Line - XPRS

Fra Helsinki til Tallinn er det muligt med Viking Line at booke en nat ombord på XPRS-færgen. På de fleste nætter afgår XPRS-færgen fra Helsinki kl. 20.30 og ankommer til Tallinn kl. 23.00, og passagererne kan blive ombord til kl. 06.00 næste morgen. På grund af COVID har Viking Line nedskaleret deres Helsinki-Tallinn-ruter, men det er sandsynligt, at de vil øge antallet af turafgange i fremtiden.

Søg ture her

Mulighed 3: Finbo Cargo (kun med køretøj)

Med introduktionen af fragt (køretøjs)færger mellem Helsinki (Vuosaari) og Tallinn (Muuga), er det muligt at booke en overnatningsrejse mellem Tallinn og Helsinki med Finbo Cargo (en del af Eckerö Line). I øjeblikket er en overnatning mulig ved afgange kl. 23:30 for hver dag undtagen fredag. For at reservere denne færge skal du medbringe et køretøj (lastbil, bil, motorcykel osv.). Bemærk, at Vuosaari Havn og Muuga Havn begge er mere end 10 km fra centrum af henholdsvis Helsinki og Tallinn.

Søg ture her
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere