Stockholm færgehavne og terminaler

Sidst opdateret


Stockholm er et center for passagerfærgetransport i Østersøen, med færger, der afgår med høj frekvens fra mange havne til mange steder i Sverige og i hele Østersøen. I Stockholm er det især vigtigt at være opmærksom på, hvor din færge afgår fra, fordi den kan være tæt på centrum, og den kan være 100 kilometer væk. På trods af mange havne over en stor region, er det normalt muligt at arrangere en busforbindelse fra centrum af Stockholm med færgeselskabet, samt offentlige transportmuligheder.

Følgende seks havne er dem, der ser regulær passager- og køretøjsfærgetrafik i Stockholm, bestilt fra nord til syd:

  • Grisslehamn - En lille by beliggende omkring 100 km fra Stockholm
  • Kapellskär - En lille by beliggende omkring 80 km fra Stockholm
  • Värtahamnen - Centrum
  • Frihamnen - Bymidten
  • Stadsgården - Bymidten
  • Nynäshamn - En lille by beliggende omkring 60 km syd fra Stockholm

Lad os komme ind i det.

Map of Stockholm County with Stockholm's passenger ferry ports marked
Kort over Stockholms län med Stockholms passagerfærgehavne markeret.

Grisslehamn

Grisslehamn er en lille by i det nordlige punkt i Stockholms län. Grisslehamn ligger mere end 100 km nord for Stockholms centrum, hvilket gør den til den længste passagerhavn, der er grupperet med Stockholm. Eckerö Linjen sejler en daglig færge mellem Grisslehamn og Eckerö i Åland (Finland).

En busforbindelse tilbydes af Eckerö Linjen, der forbinder Grisslehamn med Stockholm, Norrtälje og Uppsala i koordinering med afgangstider.

Kapellskär

Kapellskär ligger mere end 80 km nord for Stockholms centrum. Finnlines anløber havn her, med deres skibe med afgang til Turku (Naantali) via Åland. Viking Line har også nogle operationer herfra og går også til Åland. Det er også muligt at nå Paldiski, Estland med DFDS.

Der tilbydes flere busforbindelser.

Map of Stockholm city center with Värtahamnen, Frihamnen, and Stadsgården ports marked.
Map of Stockholm city center with Värtahamnen, Frihamnen, and Stadsgården ports marked.

Värtahamnen

Värtahamnen er hovedhavnen for Tallink-Silja i Stockholm, med skibe til Helsinki, Turku, Åland, Riga og Tallinn. Der er transferbusser til rådighed fra Tallink-Silja, der går direkte til byens centrum, ellers tag en lokal bus, eller gå 500 m til Gärdet metro, som vil forbinde dig til centrum hurtigt. Bemærk også, at der vil være hundredvis, hvis ikke tusindvis af mennesker på vej mod bussen og metroen, når skibet ankommer, så det kan være nyttigt at have en billet på forhånd, og at planlægge din rute.

Frihamnen

Frihamnen ligger ret tæt på Värtahamnen, og er havnen i Stockholm for St. Peter Line (skibe til Helsinki og videre til Sankt Petersborg), samt et stort flertal af krydstogtskibe, der besøger Stockholm hele året. I lighed med Värtahamnen er der forbindelsesbusser til rådighed, såvel som metromuligheden.

Stadsgården

Stadsgården er den nærmeste passagerfærgehavn til Gamla Stan, Stockholms gamle bydel. Viking Line har aktiviteter herfra, med skibe, der afgår til Åland, Turku og Helsinki. Lokale busser er tilgængelige, ligesom transferbusser, der kører med Viking Line. Havnen ligger omkring 20 minutter fra Gamla Stan til fods og 45 minutter fra T-Centralen.

Der er ikke en bekvem metroforbindelse til Stadsgården, så bus eller til fods er den eneste farbare mulighed. Planlæg forud!

Departing Stockholm aboard a ferry from Stadsgården port.
Departing Stockholm aboard a ferry from Stadsgården port.

Nynäshamn

Nynäshamn ligger 60 km syd for Stockholm. Mange krydstogtskibe lægger til ved Nynäshamn, når de besøger Stockholm, ligesom Stena Line (med forbindelser til Ventspils, Letland) og Destination Gotland Ferries (med forbindelser til Gotland).

Ligesom de andre havne tilbydes og organiseres bustransport af operatørerne, så de passer til færgens ankomst- og afgangsplaner. Nynäshamn har også en letbanestation, som kan få dig til Stockholm på cirka en time.

Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere