Tallink-Silja færge ombord på Rapid Antigen Covid Testing

Sidst opdateret


Vidste du, at det er muligt at få en covid-hurtig antigentest ombord på mange Tallink-Silja-færger, som er gyldig for indrejse i Finland? Fra december 2021 har et negativt antigen været påkrævet for at komme ind i Finland på trods af din vaccinationsstatus. Hvis du har en stram tidsplan, kan det være ret irriterende at prøve at finde en antigentest i Tallinn1, og det er meget mere praktisk at have det på din rejse til Helsinki ombord på en færge.

Test ombord er tilgængelig på de fleste færgeafgange fra Helsinki til Tallinn
Test ombord er tilgængelig på de fleste færgeafgange fra Helsinki til Tallinn

Hvordan får man en antigen- eller PCR-test i Tallinn?

Hvis du skal med en færge til Finland, vil vi 100 % anbefale at tage testen ombord på færgen. Prisen er 39 euro (med kontanter eller kort), betales på selve færgen eller købes i forvejen. Det er også muligt at lave antigentesten i Tallinns havn, men det anbefales ikke fuldt ud, fordi du skal ankomme tidligere og vente på resultaterne. Hvis du tager færgen, skal du alligevel vente der 2-3 timer, og du skal ikke gå af vejen.

På en nylig rejse ombord på Tallink-Siljas Star-færge fik vi en antigentest ombord og dokumenterer vores oplevelse her.

 1. Gå til infoskranken på færgen, den er normalt placeret på hoveddækket. På Tallinks Star-færge ligger den på dæk 7. Bed om at betale for en antigen covid-test. Du skal betale 39 euro, og du får en betalingskvittering.
 2. Gå til det midlertidige laboratorium ombord og giv arbejderne der din betalingskvittering. Der er kun bestemte tidspunkter, hvor laboratoriet arbejder på hver færgetur, så tjek derefter.
  Grundlæggende, men effektivt ombord laboratorium.
  Grundlæggende, men effektivt ombord laboratorium.
 3. De vil give dig en lille hvidbog, hvor du skriver dine kontaktoplysninger. Du kan vælge at få certifikatet i papirkopi eller elektronisk kopi. Du skal på dette tidspunkt vise et gyldigt identitetsdokument.
  Nogle instruktioner til covid-testlaboratoriet ombord med Tallink-Silja.
  Nogle instruktioner til covid-testlaboratoriet ombord med Tallink-Silja.
 4. Vent på, at de ringer til dig og tager din prøve fra din næse.
 5. Kom tilbage om cirka 45 minutter for at modtage dit testresultat.

Testresultatet er gyldigt for at få dig til Finland (forudsat at resultatet er negativt!). Hvis du har et positivt covid-resultat, ja, vi ved ikke, hvad der sker med dig.

Hurtigt antigentestresultat fra Tallink-Silja-færgen ombord.
Hurtigt antigentestresultat fra Tallink-Silja-færgen ombord.

1: Vi havde en forfærdelig tid i Tallinn med at bestille covid PCR-tests fra virksomheden Confido fordi:

 • De fleste af deres laboratorier var på dette tidspunkt fyldte, og man skulle bestille en bestemt tid på et bestemt sted i Tallinn
 • Vi blev lovet resultater inden for 24 timer, men de kom efter det
 • Deres support sender dig ikke en e-mail tilbage
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere