En umærket Østersøhavn

Liste over passagerfærgehavne i Østersøen

Der er over 50 passagerfærgeterminaler og havne i Østersøen, som ser regelmæssigt planlagt passagerfærgetrafik. Nogle havne har en enkelt passagerterminal, og andre har flere terminaler i samme havn (f.eks. Tallinn, Helsinki). Følgende liste har de fleste - hvis ikke alle - af de relevante passagerhavne i hele Østersøen.

Sidst opdateret 2022-04-17

Vælg hver by, by eller havn for at få flere oplysninger

Danmark

Danmark ligger på tværs af Østersøen og Nordsøen. På den baltiske side er der høj færgetrafik mellem Danmark og Tyskland, Sverige og (begrænset) til Polen.


Estland

Estland har en rig færgeindustri på grund af sine mange øer inde i og omkring fastlandet. De største passagerhavne er i Tallinn, hvor der er stor køretøjs- og passagertrafik til Helsinki. Andre passagerfærgehavne er i Paldiski, Hiiumaa, Saaremaa og Peipus-søen.


Finland

Finland har mange passagerfærgehavne i Helsinki, Turku, Åland, Hanko og Vaasa. Helsinki og Åland har en stor del af krydstogtfærgetrafikken og indeholder en forvirrende mængde havne og terminaler. Turku har kun to passagerhavne, og Vaasa og Hanko kun én.


Tyskland

Med sin nordlige grænse til Østersøen har Tyskland en rig maritim historie. Der er mange passagerfærger, der afgår fra Kiel, Lübeck/Travemune og flere til destinationer i Danmark, Sverige, Polen og endda Finland.


Letland

For sin størrelse er Letland godt forbundet med færger på Østersøen. Der er tre vigtigste færgehavne i Letland - Ventspils, Riga (hovedstaden) og Liepāja.


Litauen

Lithanien har en begrænset færgeindustri, med lejlighedsvise færger, der afgår fra den største havneby Klaipėda.


Norge

Selvom de teknisk set ikke er i Østersøen, er der nogle færgeruter, der starter i Østersøen og slutter i Norge, for eksempel fra København til Oslo og Frederikshavn til Oslo. Norge har et veludviklet krydstogt- og færgeretværk, selvom få krydser internationale grænser.


Polen

Polen har aktive færgehavne i Gdynia, Gdańsk og Świnoujście med færger til Tyskland, Sverige og Danmark.


Rusland

Rusland har to havne ved Østersøen med regelmæssig krydstogt-færgetrafik. Sankt Petersborg - Morskoy og Kaliningrad. Sankt Petersborg har en regelmæssig færgeforbindelse til Helsinki og lejlighedsvis Tallinn med St. Peter Line, samt "særlige" (en eller to gange om året) sejladser fra andre store operatører i Østersøen i løbet af sommeren.


Sverige

Sverige har en ret maritim tilstedeværelse med mange passagerfærgehavne spredt ud over hele landet. Stockholm har en enorm passagerfærgeindustri, med skibe, der sejler i alle retninger af Østersøen. Malmø og andre steder i det sydlige Sverige har også meget færgetrafik over til Tyskland, Danmark og Polen.


Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere