Færger og krydstogter mellem Finland og Sverige

Fra Finland til Sverige er der mange færgemuligheder. Disse to lande er godt forbundet i Østersøen. Trafikken flyder generelt fra Helsinki og Turku mod Stockholm, med færger, der kortvarigt stopper i Åland, Finlands autonome skærgårdsprovins. Der eksisterer også en forbindelse over Den Botniske Bugt, der forbinder Vaasa i Finland med Umeå i Sverige. Selskaberne, der driver disse ruter, omfatter Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline og Finnlines. Færgerne på denne rute, som i store dele af Østersøen, ligner i virkeligheden mere krydstogtskibe.

Større færgeruter mellem Finland til højre og Sverige til venstre. Denne region af Østersøen er hyppigt rejst.
Større færgeruter mellem Finland til højre og Sverige til venstre. Denne region af Østersøen er hyppigt rejst.

Fakta + tal

Aktive færgeruter 7+ (se nedenfor)
Store færgeselskaber 5 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline, Finnlines, Stena Line (se nedenfor)
Overfarter pr. dag 15+

Færgeruter

Rute Bemærk
Helsinki til Stockholm via Ålandsøerne To daglige færger i hver retning sejler mellem Helsinki og Stockholm, som drives af Tallink-Silja og Viking Line. Hver stopper på Åland i et par minutter midt om natten, og hver afgår fra Helsinki om aftenen og ankommer til Stockholm næste morgen.
Turku til Stockholm via Ålandsøerne Flere daglige færger forbinder Åbo med Stockholm via Ålandsøerne. Denne rute betjenes af Viking Line og Tallink-Silja, og fra Nådendal (meget nær Turku) af Finnlines.
Hanko til Stockholm (Nynäshamn) Siden 2022 begyndte Stena Line en rute fra Hanko, Finland til Stockholm (Nynäsham). Denne rute er i øjeblikket kun for passagerer, der rejser med køretøjer. Hanko ligger 130 km fra Helsinki, og Nynäshamn er en del af det større Stockholm-område (ca. 60 km syd for centrum).
Vasa til Umeå Verdens nordligste færgeforbindelse drives af Wasaline, der forbinder Vaasa i Finland med Umeå i Sverige på tværs af Den Botniske Bugt.
Eckerö til/fra Grisslehamn Betjenes af Eckerölinjen, dens eneste rute
Långnäs/Mariehamn til/fra Stockholm De større og hyppigere færgeselskaber fra Åland lægger til ved havnene Långnäs og Mariehamn. Du kan tage færger fra disse havne til mange steder i nærheden af Stockholm, herunder: Kapellskär, Stadsgården og Värtahamnen.
Færger til/fra Sverige og det finske fastland afgår fra Mariehamn, Eckerö og Långnäs havne. Bemærk, at intra-Ålandsfærger ikke er vist.
Færger til/fra Sverige og det finske fastland afgår fra Mariehamn, Eckerö og Långnäs havne. Bemærk, at intra-Ålandsfærger ikke er vist.
Afgang fra stockholm ombord på en færge.
Afgang fra stockholm ombord på en færge.

Færgeoperatører

Mellem Finland og Sverige finder du større færgeselskaber med store skibe. Bådene, der sejler mellem Helsinki og Stockholm, samt Turku og Stockholm, er blandt de største passagerfartøjer i Østersøen. Viking Line og Tallink Silja er førende på dette område, men de andre operatører - Wasaline, Eckerölinjen og Finnlines - har også deres fordele.


Andre baltiske færgeruter


Find færgebilletter

Ruterne nævnt på denne side kan bookes direkte med FerryScan! Vi hjælper dig med hvert trin i bookingprocessen.

Søg ture her
Færgescanningslogo
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere