Færger og krydstogter mellem Danmark og Sverige

Der er i øjeblikket fire faste færger mellem havne i Danmark og Sverige. På grund af Øresundsbroen er der generelt mindre færgetrafik mellem Danmark og Sverige, sammenlignet med andre lande i Østersøen. Hvis du kører til/fra det nordlige Danmark, kan færgen mellem Frederikshavn og Gøteborg være en stor tidsbesparelse. Den mest populære rute er mellem Helsingør (Danmark) og Helsingborg (Sverige), som er en kort 20-minutters krydsning over strædet på 5 km (3 mile). De øvrige ruter er mellem Frederikshavn og Gøteborg, Grenaa og Halmstad samt Bornholm og Ystad. Populære færgeselskaber er Stena Line, Bornholmslinjen og Øresundslinjen.

Kort, der viser de aktuelle færger mellem Danmark og Sverige
Kort, der viser de aktuelle færger mellem Danmark og Sverige

Fakta + tal

Aktive færgeruter 4 - Se nedenfor
Store færgeselskaber 3 - Stena Line, Bornholmslinjen, Øresundslinjen (Se nedenunder)
Overfarter pr. dag 10+

Færgeruter

Rute Bemærk Booking info
Grenaa - Halmstad Et populært rejsemål ombord på Stena Lines færger, hvor et køretøj generelt er påkrævet for at rejse. Der er normalt to færgeafgange om dagen i hver retning, og turen tager mellem fire og fem timer.
Frederikshavn - Gøteborg Hurtig (3 timer 30 minutter) færgerute mellem to lande fra Stena Line, kræver også et køretøj (ingen gående passagerer tilladt). Der er normalt mindst tre færger om dagen i hver retning, med flere mulige i sommermånederne.
Bornholm - Ystad Bornholmslinjen transporterer mellem Bornholm og Ystad på 1 time og 20 minutter. Antallet af færgeafgange om dagen er normalt fire, fra morgen til aften.
Helsingør - Helsingborg Lokal transport døgnet rundt mellem byerne af samme navn i Danmark og Sverige på kun 20 minutter. Der er mange billetter. Omfatter også godstransport. Operatøren er Øresundslinjen, en del af samme selskab som Bornholmslinjen.

Færgeoperatører

Færgeselskaberne, der sejler mellem Danmark og Sverige meget i størrelse og omfang. Stena Line er den største operatør med flest ruter og de største skibe. Bornholmslinjen er en mindre operatør, med en enkelt rute mellem Bornholm og Ystad. Øresundslinjen driver den korte 20 minutters overfart mellem Helsingør og Helsingborg.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange færger er der mellem Danmark og Sverige?

Der er i øjeblikket fire færger med fast rute mellem Danmark og Sverige, hvor den mest populære rute er mellem Helsingør og Helsingborg.

Hvad er færgeruter mellem Danmark og Sverige?

Færgeruterne mellem Danmark og Sverige går mellem Helsingør og Helsingborg, Frederikshavn og Gøteborg, Grenaa og Halmstad samt Bornholm og Ystad.

Hvad er færgeselskaberne mellem Danmark og Sverige?

De nuværende færgeselskaber mellem Danmark og Sverige er Stena Line, Bornholmslinjen og Øresundslinjen.


Andre baltiske færgeruter


Find færgebilletter

Ruterne nævnt på denne side kan bookes direkte med FerryScan! Vi hjælper dig med hvert trin i bookingprocessen.

Søg ture her
Færgescanningslogo
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere