Færger og krydstogter mellem Finland og Estland

Mange færger krydser Østersøen mellem Finland og Estland, hvilket gør det til en af de mest befærdede havstrækninger i verden. Den store rute, der forbinder Helsinki med Tallinn, er en af de største i Østersøen, og bestemt den største mellem de to lande. Det er også muligt at krydse mellem Tallinn og Mariehamn (Ålandsøerne). Der er i øjeblikket tre færgeselskaber, der krydser Finland og Estland, som hver tilbyder noget forskelligt for passageren.

Større færgeruter mellem Finland (ovenfor) og Estland (nedenfor). Dette område af Østersøen er et af de travleste i verden, med mange passagerfærgetrafik, der forbinder begge hovedbyer.
Større færgeruter mellem Finland (ovenfor) og Estland (nedenfor). Dette område af Østersøen er et af de travleste i verden, med mange passagerfærgetrafik, der forbinder begge hovedbyer.

Fakta + tal

Aktive færgeruter 2 (se nedenfor)
Store færgeselskaber 3 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (se nedenfor)
Overfarter pr. dag 20+

Færgeruter

Den langt mest populære rute fra Finland til Estland forbinder hovedstæderne Helsinki og Tallinn. Det er normalt mere praktisk at tage en færge end at flyve mellem Finland og Estland, og der er mange muligheder at vælge imellem.

Rute Bemærk
Mariehamn og Långnäs til Tallinn Tallinn er forbundet med Ålandsøerne i Finland via færger til Stockholm. Færgerne til Stockholm stopper på Ålandsøerne, før de fortsætter til Stockholm. Hvis færgen standser i løbet af dagen, vil den være i Mariehamn, ellers benyttes Långnäs i løbet af aftenen. Disse færger sejler sjældent af Tallink-Silja og Viking Line, afhængigt af sæsonen.
Helsinki til Tallinn Den mest populære færgerute i Østersøen, med næsten timeafgange om sommeren. Betjenes af Viking Line, Tallink-Silja og Eckerö Line.
Helsinki (Vuosaari) til Tallinn (Muuga) - Kun fragt Hvis du rejser med bil, er det muligt at rejse fra separate fragthavne i Helsinki og Tallinn, hvilket giver chauffører mulighed for at omgå bycentrene. Disse kun fragtfærger drives af Tallink-Silja og Eckerö Line (markedsført som Finbo Cargo).
Hanko til PaldiskiUdgået Tidligere drevet af DFDS Seaways til fragttrafik, dog ophørt i 2022.
Ser på Tallinns centrum fra dens største passagerhavn.
Ser på Tallinns centrum fra dens største passagerhavn.

Færgeoperatører

Der er ret stor variation i færgeselskaber mellem Finland og Estland. Der er noget for enhver smag. For gående passagerer vil du finde Eckerö Line, Viking Line og Tallink Silja for at være passende, med store moderne skibe. Det er vores erfaring, at Eckerö Line generelt har de billigste dag-til- eller dag-før-priser, selvom du kan finde tilbud fra enhver operatør. Hvis du ofte rejser mellem Finland og Estland, kan du blive medlem af hver operatørs loyalitetsklub og ofte få latterligt billige billetter (f.eks. 1 eur retur).

For fragtchauffører og dem, der rejser med køretøjer, kan DFDS-krydsningen mellem Hanko og Paldiski foretrækkes, fordi de er ret små byer, og der er mindre trængsel og turisttrafik. Også fra Helsinki Vuosaari tilbyder Tallink-Silja og Eckerö Line (Finbo Cargo) en fragtfærge til Tallinn Muuga Havn. Disse havne ligger uden for byens centrum og er nemmere at komme til end de centrale havne.


Andre baltiske færgeruter


Find færgebilletter

Ruterne nævnt på denne side kan bookes direkte med FerryScan! Vi hjælper dig med hvert trin i bookingprocessen.

Søg ture her
Færgescanningslogo
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere